Στις 6 Νοεμβρίου 2022, ημέρα Κυριακή και ώρες 10.00-13.30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών πραγματοποιήθηκε η 3η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές, γονείς και καθηγητές των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Φωκίδας και της ευρύτερης περιοχής.

            Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Δημήτρης Μπουραντάς,  καθηγητής του Μάνατζμεντ και διευθυντής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ διακεκριμένοι στο επαγγελματικό τους πεδίο ομιλητές, οι κκ. Αφροδίτη Λίτη, γλύπτρια, καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών, Αριστείδης Τζονευράκης, ελληνοράπτης, κεντητής, Δήμητρα Σπηλιοπούλου, βιολόγος, παραγωγός βιολογικού ελαιολάδου, Χρήστος Νυφλής, επιχειρηματίας στο χώρο της ένδυσης και Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης ενέπνευσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες αναδεικνύοντας νέους δρόμους και προοπτικές για το επαγγελματικό τους μέλλον. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και τον μεστό της λόγο η Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ, Επίτιμη Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και του Συλλόγου μας. Υπεύθυνος εκ μέρους του Συλλόγου “Φίλοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών” ήταν ο κ. Νίκος Α. Κούκης, Φιλόλογος-Ιστορικός, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου ενώ η ημερίδα υλοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Φωκίδας. Τα έξοδα της μετακίνησης των μαθητών/τριών καλύφθηκαν επίσης από το Σύλλογο των Φίλων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους περίπου 250 μαθητές από το ΓΕΛ Άμφισσας, το ΓΕΛ Λιδωρικίου, το ΓΕΛ Ιτέας, τα Γυμνάσιο Δελφών και Λιδωρικίου, τα Γυμνάσια με Λ.Τ. Δεσφίνας και Ερατεινής, το ΕΠΑΛ Άμφισσας, το ΕΝΕΕΓΥΛ Άμφισσας και το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας.

Η ημερίδα είχε διάρκεια περίπου 3 ώρες και άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η Δ.Δ.Ε. Φωκίδας δια του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους διοργανωτές για την προσφορά τους στη μαθητική κοινότητα της Φωκίδας!