Από 18 μέχρι 24 Σεπτεμβρίου 2023
έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενείται στην πόλη της Ιτέας του Δήμου Δελφών στο κτήριο Κονιάκος στην Αγκάλη
η εικαστική έκθεση σύγχρονης τέχνης «1+10»
στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες από τον τόπο μας και από χώρες του εξωτερικού.

Η έκθεση διοργανώνεται εδώ και αρκετά χρόνια από τον Πάνο Μητσόπουλο, εικαστικό που γεννήθηκε στην Ιτέα αλλά ζει και εργάζεται στην Ολλανδία. Στην έκθεση οι καλλιτέχνες εκθέτουν έτοιμα έργα τους και ταυτόχρονα δημιουργούν έργα εμπνευσμένα από την ιστορία και τα χαρακτηριστικά της περιοχής μας σε ανοιχτά εργαστήρια. Φέτος θα δουλέψουν  με τις θεματικές: Ιστορία: η Ναυμαχία της Αγκάλης και η σημασία της για την ευρύτερη περιοχή, Περιβάλλον: Θάλασσα, ελαιώνας, βωξίτης, δελφικό τοπίο.

Διοργανώσεις σαν αυτή προάγουν το πολιτιστικό επίπεδο της περιοχής μας προσφέροντας πολλαπλές πολιτιστικές εμπειρίες στους κατοίκους και αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για τους μαθητές & τις μαθήτριες των σχολείων της περιοχής μας  να έρθουν σε επαφή με διάφορες μορφές σύγχρονης τέχνης (εγκατάσταση, περφόρμανς, landart, readymades,κατασκευές, ζωγραφική, γλυπτική), να εξοικειωθούν με τη σύγχρονη εικαστική γλώσσα και να βιώσουν μια σειρά από συναισθήματα μέσα από τη «συνομιλία» τους με τους καλλιτέχνες μέσω των έργων. Επιπλέον, τα παιδιά ενθαρρύνονται να προβληματιστούν επάνω σε θέματα που αφορούν τον τόπο που ζουν και να εκφράσουν τις απόψεις και τις σκέψεις τους με αφορμή τα έργα. Αυτό είναι, εξάλλου, και το απώτερο ζητούμενο της σύγχρονης τέχνης.

Για τους λόγους αυτούς οι διοργανωτές της έκθεσης σε συνεργασία με τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας προτίθενται να διοργανώσουν
ειδικά εργαστήρια για μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
πρωινές ώρες (μεταξύ10.00 πμ και 2.00 μμ) από 18 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2023.
Η διάρκεια των εργαστηρίων θα είναι περίπου 1-1,5 ώρα και οι μαθητές/τριες θα δουλεύουν σε ομάδες με ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας και θα συμμετέχουν σε συζητήσεις με τους καλλιτέχνες.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία!

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε μια προσπάθεια για εξωστρέφεια των σχολείων  μας προς την κοινωνία και αξιοποίηση των ερεθισμάτων που προσφέρονται από την ευρύτερη κοινότητα για την προαγωγή της κριτικής και της δημιουργικής σκέψης και τη διεύρυνση του ορίζοντα των εμπειριών των μαθητών/τριών μας.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν εγκαίρως με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Φωκίδας στο 2265079093 ή στο 6976161035 και στο politist@dide.fok.sch.gr  
ώστε να προγραμματιστούν τα εργαστήρια