Το ΕΚΟΜΕ σας προσκαλεί στην διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα «Το μάθημα… παιχνίδι», στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού.

Δηλώστε συμμετοχή: https://zoom.us/webinar/register/WN_oOu0sndWSUWSlA-GYjLy8Q

Η ημερίδα θα αναμεταδίδεται ζωντανά στη σελίδα του ΕΚΟΜΕ στο Facebook

Ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Δημιουργίας Επιτραπέζιου ή Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού βρίσκεται σε εξέλιξη. Πάνω από 30 ομάδες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Για δύο ακόμα μήνες, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να αναζητήσουν αφορμές για να εντάξουν τη δημιουργική διαδικασία του σχεδιασμού παιχνιδιού στο πλαίσιο του μαθήματος.

Oι ομιλητές θα απαντήσουν στα πιο συχνά ερωτήματα που έχουν τεθεί κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του διαγωνισμού και θα παρουσιάσουν ειδικότερα ζητήματα σε σχέση με τις προτεινόμενες πλατφόρμες δημιουργίας ψηφιακού αφηγηματικού παιχνιδιού (Twine και Ren’Py). Επίσης, στην ημερίδα θα παρουσιαστεί ο εκπαιδευτικός οδηγός για τις συμμετέχουσες ομάδες, με τίτλο Το μάθημα…παιχνίδι!.

Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες των τριών τελευταίων τάξεων της πρωτοβάθμιας και όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων της χώρας και της Ομογένειας.

Πληροφορίες για τον Διαγωνισμό:

Τηλέφωνα: 214 4022506, 214 4027533-5
E-mail: educate@ekome.media

Καταληκτική ημερομηνία για υποβολή έργων: 14 Μαΐου 2021