Με το παρόν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα του Μαθητικού Διαγωνισμού «200 χρόνια από την επανάσταση του 1821» που συνδιοργανώθηκε την περσινή σχολική χρονιά από  την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας. Στον διαγωνισμό τα Γυμνάσια πήραν μέρος με ατομικό ή συλλογικό έργο ποίησης ή πεζογραφίας και τα Λύκεια με ταινίες μικρού μήκους/φωτογραφίες. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν έξι σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Φωκίδας, με πολύ αξιόλογα ατομικά ή συλλογικά έργα μαθητών τους.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που επισυνάπτεται, η μαθήτρια από το Γυμνάσιο Ευπαλίου με το διήγημα «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» στο μοναστήρι της Βαρνάκοβας τιμήθηκε με το δεύτερο βραβείο, ενώ οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου της Άμφισσας τιμήθηκαν με ειδικό έπαινο για τη συμμετοχή τους στο θεατρικό έργο «Επανάσταση στη Ρούμελη-πολιορκία-απελευθέρωση του κάστρου των Σαλώνων»

Το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Φωκίδας συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν καθώς και τους εκπαιδευτικούς που τους ενθάρρυναν και τους υποστήριξαν στη δημιουργία των έργων τους και τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό.

Συγχαίρει, επίσης, όλες τις σχολικές μονάδες που πήραν μέρος στον Διαγωνισμό υπό τις αντίξοες συνθήκες της περσινής χρονιάς ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα για την ετοιμότητα που επέδειξαν να κινητοποιήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριές τους ώστε να εμπλακούν σε μια δημιουργική δραστηριότητα παίρνοντας μέρος σε έναν μαθητικό διαγωνισμό.

Πιστεύοντας βαθιά στην εκπαιδευτική ωφέλεια τέτοιων δράσεων, ελπίζουμε ότι η διάκριση δύο σχολείων μας θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τη συμμετοχή όλο και περισσότερων σχολείων σε παρόμοιες δράσεις.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!!!